Ülőgarnitúra

Home Ülőgarnitúra

Ülőgarnitúra

Az ülőgarnitúra említésekor szinte minden embernek a kényelem jut eszébe, ám ennél jóval többről van szó.

Gondoljuk végig, hogy mivel az ülőgarnitúra az esetek döntő többségében a nappali bútor részét képezi, ezért nemcsak kényelmesnek kell lennie, hanem harmonizálnia kell a környezetével, tehát a nappali stílusával, színvilágával, továbbá valamilyen mértékben saját stílusunk kifejezésének is kell lennie.

Mindezek fényében már jobban érthető a bevezető mondat, miszerint a kényelemnél jóval többről van szó ülőgarnitúra esetén.

Egy lakás vagy egy ház nappalija nem csupán egy szoba, sokkal inkább a családi élet színtere, tehát egy közösségi helyiség. Az ülőgarnitúra nagymértékben meghatározza, hogyan fogjuk érezni magunkat saját otthonunkban. Természetesen elengedhetetlen, hogy az ülőgarnitúra kényelmes legyen, hiszen hosszú órákat fogunk ott tölteni családunk körében. Ezen kívül azonban gondosan válasszuk ki, hogy stílusában illeszkedjen a nappali többi bútorához, a szekrénysorhoz, az asztalokhoz, egyéb kiegészítőkhöz.

Az ülőgarnitúra színének kiválasztása legalább olyan fontos, mint a stílus és a kényelem kérdése. Vegyük sorra a nappali domináns színeit, majd ehhez illeszkedő színű ülőgarnitúra legyen az, amely végül helyet kap otthonunkban.

A nappaliban rendelkezésre álló tér is roppant fontos. Amennyiben túl nagy ülőgarnitúra kerül a helyiségbe, mely ugyan befér, de elfoglalja a terület nagy részét, akkor minden ott töltött időnkben feszengeni fogunk, sok esetben az ember nem is tudja, mi az oka az örökös frusztrációnak. Valóban nagyon fontos, hogy minden családtag kényelmesen el tudjon helyezkedni egy közös filmnézés vagy társasjátékozás közben, ám nem feltétlenül kell nagy családi összejövetelekre terveznünk az ülőgarnitúra kiválasztását, ha az évente csak néhány alkalommal történik meg, és a nappali mérete ezt nem is különösen teszi lehetővé.

Az ülőgarnitúra stílusán, színén és méretén kívül a formáját is érdemes eldöntenünk még a végleges választás előtt. Ezért is nagyon fontos a tervezés. Tekintsük át a lehetőségeket, hogy a nappali mely részében lesz elhelyezve az ülőgarnitúra, ezek után annak formája szinte adja magát.

A fentieken kívül a ház asszonyának több szempontot is érdemes figyelembe vennie, amikor az ülőgarnitúra kiválasztása van terítéken. Nevezetesen az ülőalkalmatosság tisztán tartásának lehetőségét. Amennyiben pici gyermekek vannak a családban, akkor javasolt olyan ülőgarnitúra kiválasztása, amelynek huzata mosható, illetve egyéb módon könnyen tisztán tartható.

Jelen írásunkkal próbálunk segíteni annak érdekében, hogy a kiválasztott ülőgarnitúra hosszú éveken keresztül kényelmes, esztétikus része legyen otthonának, emellett egy harmonikus környezetet teremtsen nappalijában, ahol jól megérdemelt pihenését tölti családja körében.

Gondoljon át mindent, amit a fentiekben olvasott, majd az összes tényező figyelembevételével –  úgymint stílus, szín, forma, kényelmi szempontok – hozza meg a végső döntést és válassza ki azt az ülőgarnitúra típust, mely az elkövetkezendő években a nappali bútor összességének szerves része lesz.

ÜLŐGARNITÚRÁK

  TOP