Nappali bútor

Home Nappali bútor

Nappali bútor

A nappali bútor megválasztása az egyik legfontosabb momentum lakásunk, illetve házunk berendezése során, hiszen ez több mint bútorválasztás.

A nappali bútor egyéniségünk egyfajta kifejezése, hiszen a nappali nem csupán egy lakótér, lakásunk, házunk egy része, hanem közösségi helyiség is. Itt tartózkodunk a legtöbbet, itt tanulunk vagy játszunk a gyerekekkel, itt tévézünk, és itt fogadjuk vendégeinket is. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, milyenné varázsoljuk ezt a helyiséget. A nappali hangulatát főként a nappali bútor milyensége határozza meg.

Természetesen egyéb tényezők is közrejátszanak, mint például a falak színének, mintázatának a kialakítása, a függönyök, szőnyegek stb., ám a nappali bútor foglalja el a legtöbb helyet, ebből adódóan látóterünk nagy részét is ez tölti ki.

Ön hogyan szeretné érezni magát saját nappalijában? Mit szeretne, milyennek lássák otthonát megvendégelt rokonai, barátai? Nyilvánvalóan mindenki azt kívánja, hogy lakóhelye a legjobban tükrözze saját egyéniségét. Ehhez a nappali bútor gondos megválasztása elengedhetetlenül fontos.

Mindezt végiggondolva a nappali bútor darabjainak a kiválasztása súlyos felelősségnek, nehéz feladatnak tűnhet, ám ha megfelelő hozzáállással tesszük, akkor leegyszerűsödik ez a probléma.

Az első kérdés a nappali bútor stílusa. Döntsük el, hogy milyen stílust szeretnénk, majd vessük össze a lakás többi helyiségének látványával, hiszen az összhang fontos. Ezzel a legnagyobb feladatot el is végeztük, csupán tartanunk kell magunkat ahhoz, hogy a nappali bútor egyetlen darabja se térjen el a kiválasztott stílustól. Legyen akár rusztikus, modern, skandináv vagy egyéb stílus, nagyon lényeges, hogy minden darab ebben a szellemben legyen kiválasztva.

A második kérdés a színvilág. Sok esetben a stílus eleve meghatározza a színeket, csupán az árnyalatok között kell döntenünk. Itt is ugyanaz a szabály érvényes, mint a nappali bútor stílusát illetően, ne térjünk el a kiválasztott színvilágtól egyetlen darab esetében sem, különben disszonancia lesz a végeredmény, ami kellemetlen érzést kelt majd bennünk nap mint nap.

A fentiekből láthatjuk, hogy a nappali bútor kiválasztása a tervezéssel kezdődik, majd csak azután következhet a konkrét darabok megtekintése, illetve azok kiválasztása. Ez természetesen akkor a legkönnyebb, ha párunkkal hasonló az ízlésünk, ellenkező esetben nem lesz túl könnyű dolgunk a nappali bútor esetében, bár semmi sem lehetetlen.

A tervezés végeztével elkezdhetjük a nappali bútor darabjait kiválasztani. A szekrénysort, a kanapét, a dohányzóasztalt és az egyéb bútorokat.

A legjobb, ha a kiegészítők megvásárlása, mint például függönyök, szőnyegek, lámpatestek, a nappali bútor végleges kiválasztása után történik. Olykor egy-egy apróságon múlik a tökéletes harmónia.

Legyen a nappali bútor lakóhelye dísze, valamint saját önkifejezésének módja! Érezze magát otthon saját lakásában. Mindez csak alapos tervezés kérdése.

Nappali bútorok

  TOP