Kanapé

Home Kanapé

Kanapé

Napjainkban elképesztően sokféle kanapé áll rendelkezésre, melynek nem az az egyedüli oka, hogy a széles választékra törekszenek a bútorokat értékesítő cégek. A kanapé választékának sokszínűsége a funkcionalitásban is keresendő.

Természetesen nagyon fontos, hogy a szivárvány minden színében, azok minden árnyalatában legyen kanapé a kínálatban, valamint a stílusok sokszínűsége is nagyon fontos, ám a leglényegesebb nyilvánvalóan a funkcionalitás.

Egy kanapé hiába illik bele tökéletesen a nappalink stílusába és színvilágába, ha nem felel meg minden szempontból az elvárásainknak. Erre akkor döbben rá valaki igazán, amikor különösen sok tényezőt kell figyelembe vennie kanapé kiválasztása előtt, továbbá akkor, ha erősen korlátok közé van szorítva, és ez a hosszas válogatás apropója.

Nézzünk egy egyszerű példát, mely révén teljesen érthetővé válik, miért is olyan roppant széles a kanapé típusok választéka napjainkban.

Tegyük fel, hogy friss házasok kívánják új otthonukat berendezni. A probléma csupán az, hogy az új lakás aprócska. Itt máris szembetalálkozunk egy erőteljes korlátozással, a mérettel. További követelmény lehet, hogy a szülők valamelyike gyakran szeretné a fiataloknál tölteni a hétvégét, hogy segítse új életüket. Ebben az esetben kizárólag ágyazható kanapé jöhet szóba.

A fenti példa esetén rögtön két sziklaszilárd igénnyel találjuk szemben magunkat, és a szín, stílus, forma és egyebek még szóba sem kerültek, pusztán a funkcionalitás, annak is csak egy része.

A legtöbb esetben a problémát az jelenti, hogy az emberek csupán a korlátaikat veszik figyelembe, az igényeiket kevésbé, holott a széles választék ezt is lehetővé teszi.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy a funkcionalitás mindenek felett, és a többi nem fontos. Mindenki esztétikus, harmonikus környezetet szeretne saját magának és családjának. Ez nyilvánvalóan megkívánja, hogy a megfelelő stílusú és színű kanapé kerüljön kiválasztásra. Amennyiben teljesen üres lakást kívánunk berendezni, akkor a képlet egyszerű, el kell dönteni a stílust, majd aszerint  kiválasztani a kanapét és az összes többi bútort. Kicsit nehézkesebb a helyzet, ha vannak meglévő bútorok és azokból kell egységes otthont létrehozni, de ez sem lehetetlen, hiszen mint már korábban említésre került, a kanapé típusainak választéka igen széles.

Ne feledjük, hogy a kiegészítők illeszkedése legalább olyan lényeges, mint maga a kanapé és a többi bútor összhangja. Ne kövessük el azt a hibát, hogy éppen az apróságok alakítanak ki disszonanciát. Elképzelhető, hogy kanapé keresgélése közben, főleg, ha sok feltételnek kell megfelelnie, beleununk az egészbe, ám ilyenkor gondoljunk arra, hogy hosszú évekre tervezzük otthonunkat. Megéri a fáradságot.

Használjuk ki a széles választék adta lehetőséget, csak akkor döntsünk végleg, ha úgy érezzük, hogy a legjobb kanapé került a szemünk elé.

Kanapé

  TOP