Franciaágy

Home Franciaágy

Franciaágy

A franciaágy a legjobb választás a mindennapos kényelmes alváshoz, mely különböző méreteit figyelembe véve, szinte bármilyen hálószobához illeszkedik.

A lakás többi bútorával ellentétben, a franciaágy esetében elsősorban a funkcionalitás a mérvadó, hiszen lehet egy ágy bármilyen dekoratív, ha az nem kényelmes, akkor élhetetlen, mivel a pihentető alvásra minden embernek szüksége van. Pontosan ebből a szempontból kell a franciaágy típusokra tekinteni, mielőtt végleg választanánk.

Mint ahogy már említésre került, a franciaágy nagyon sokféle méretben kapható, ezért nem lesz nehéz dolgunk, hogy megtaláljuk a megfelelőt. Minden esetben mérjük le a rendelkezésre álló helyet, így biztosak lehetünk abban, hogy a kiválasztott franciaágy befér majd a hálószobába.

Napjainkban a legtöbb franciaágy egy ágykeretből és egy matracból áll. Vannak persze olyan ágyak, melyek esetében ez a két dolog nem választható ketté, tehát egybeszereltek, ezek előnye az ágyneműtartó. Ez nem azt jelenti, hogy ahol a matrac és az ágyrács külön van, ott nincs lehetőség ágyneműtartós változatra.

Ennek ellenére a nem egybeszerelt franciaágy praktikusabb, hiszen idővel változhatnak kényelmi igényeink, esetleg szeretnénk más típusú matracot használni. Egy franciaágy keretét több évtizedre vásároljuk, így a nem egybeszerelt változat esetében a matrac később cserélhető, egybeszerelt franciaágy esetében azonban korlátozottak a lehetőségek.

A franciaágy matraca

Több oka is lehet annak, ha egy franciaágy matraca cserére szorul, ebben a tekintetben is óriási a választék.

A leggyakoribb eset, hogy az ágyrács és az ágykeret jóval tartósabb, mint egy matrac. Előfordulhat, hogy a franciaágy matraca már oly mértékben szennyeződött, hogy a tökéletes tisztítás lehetetlen, ám az sem ritka, hogy hosszú évek alatt a matrac eldeformálódik, és ezért szorul cserére. Amennyiben a franciaágy nem egybeszerelt, akkor ez könnyedén kivitelezhető anélkül, hogy vadonatúj ágyat kellene vásárolnunk.

A másik eset, amikor kényelmesebb, testi felépítésünkhöz jobban illeszkedő matracot szeretnénk használni. Ebben az esetben is nagyszerű lehetőség, ha a franciaágy ágykeretét és az ágyrácsot továbbra is használni tudjuk, és csak a matracot cseréljük le.

Franciaágy vásárlása előtt

Szó esett eddig a franciaágy méretéről és kivitelezéséről, melyeket alaposan át kell gondolnunk vásárlás előtt, ám van még egy fontos tényező, amit nem szabad figyelmen kívül hagynunk.

Ez a tényező nyilvánvalóan az esztétika. Bár egy franciaágy esetében jóval kevesebb bútort és kiegészítőt kell figyelembe vennünk ahhoz, hogy harmonikus legyen a hálószoba, mivel itt általában kevesebb bútor van, azért teljes mértékben nem szabad mellőznünk a kérdést.

Válasszuk meg jól a franciaágy stílusát és színvilágát, hogy az ne csak funkcionálisan legyen megfelelő, de kellemes érzést nyújtson, amikor belépünk a hálószobánkba, hiszen egy pihentető alvás olykor ezen is múlik.

Franciaágyak

  TOP